Cachette Nieuwtjes
Asperges met buratta, waterkers, quinoa en hemelse pesto alla “Cachetti “
recept voor 4 pers. benodigdheden
- 600 gr witte asperges
- 2 stuks buratta
- 200 gr ongekookte zwarte quinoa
- teentje look
- takje tijm
- 2 citroenen
- 60 gr pijnboompitten
- 100 gr bieslook
- 2 sjalotten
voor de pesto
- lekkere olijfolie
- 50 gr rucola
- 25 gr basilicum
- 10 gr pijnboompitten geroosterd
- teentje look
- spinazie blaadjes
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 1 citroen
- 50 gr waterkers
Asperges
Schil de asperges, kook vervolgens de asperges beetgaar in gezouten water . Belangrijk is om eerst het water te laten koken en dan pas in het water te leggen. Ongeveer een 3tal minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges.
Quinoa
Hergebruik het kokende water om de quinoa te garen, voeg hier enkel nog een teentje look en wat verse tijm aan toe voor extra smaak. Volg de instructies van de quinoa zoals op de verpakking, gezien deze erg afhankelijk is per soort. Zeef de quinoa zodra deze gaar is en verwijder het teentje look en takje tijm en laat vervolgens uitdampen in een mengkom. Werk de quinoa af met grof zout, peper, sap & zeste van citroen, geroosterde pijnboompitjes & fijngesneden sjalotjes en bieslook.
Buratta
Neem de boterzachte buratta en snijd deze in 2 en kruid deze af met peper zout, olijfolie en zeste van citroen
Pesto
Voor de pesto neem je best een kleine blender en voeg om te beginnen olijfolie, peper zout citroen zeste, rucola, basilicum, geroosterde pijnboompitten, teentje look, enkele spinazie blaadjes, parmezaanse kaas en blend deze vervolgens tot één homogene massa.
Voor de verse kruiden kan je gaan kiezen voor waterkers, fijngesneden basilicum