Cachette Nieuwtjes

Vegetarische lasagne met butternut Vegetarische lasagne met butternut

Vegetarische lasagne met butternut

  • ½ flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 6 grote lasagne vellen

 

Compote van tomaat:

  • 6 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • 3 el olijfolie
  • 2 steeltjes tijm
  • 1 el honing

 

Kaassaus:

  • 90 gr boter
  • 100gr bloem
  • 750 ml volle melk
  • 75g geraspte gruyère
  • Vers geraspte nootmuskaat, peper & fijn zeezout

 

Compote van tomaat

Doe in elke tomaat een kruisje door in het vel te snijden. Dompel ze 10 sec onder in kokend water en laat ze schrikken in ijskoud water. Snij ze in 4 partjes & ontdoe ze van pitjes.
Pel de sjalotjes & de look en snijd deze fijn. Stoof deze in olie en voeg er dan de tomaten aan toe, kruid af met peper en zout en rits de tijm van de takjes. Voeg de honing toe en laat op een zacht vuurtje onder deksel garen.

Kaassaus

Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor tot een droge roux. Bevochtig met de melk en laat de saus even opkoken. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Klop er vijf lepels bakvocht van het witloof door. Meng de Gruyère onder de saus en laat smelten.

Schil en snij de flespompoen in plakjes. Bedek de bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes flespompoen. En start dan met de laagjes, lasagnevellen, tomatencompote, kaassaus, lasagnevellen, tomatencompote, kaassaus,….

Zorg dat de laatste laag bovenaan kaassaus is zodat deze mooi kan gratineren. Zet deze ovenschaal ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven van 180C°

Share this post

You may also like