Cachette Nieuwtjes

Gebakken zeetong met boontjes, aardappelen & garnaaltjes Gebakken zeetong met boontjes, aardappelen & garnaaltjes

Gebakken zeetong met boontjes, aardappelen & garnaaltjes

2 pers.
Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 Zeetong 800-900 gr
  • 50 gr boter
  • teentje look
  • takje tijm
  • lepel bloem
  • 200 gr boontjes
  • 100 gr sugar snaps
  • 2 lente uien
  • 1 sjalot
  • scheutje noilly prat of witte wijn
  • 4 aardappelen
  • 50 gr waterkers
  • 50 gr garnalen
  • 25 gr bieslook
  • 1 limoen 

Bereiding 
Kruid de zeetong met peper en zout en bestrooi deze met weinig bloem voor een krokant velletje te creëren. Bak daarna de zeetong in bruisende boter met een teentje look en takje tijm. Draai hem nadat hij mooi is gebakken aan één kant en plaat kort in de oven gedurende 4 min op 180 graden.
Schil de aardappelen en versnijd deze in blokjes en blancheer kort in gezouten kokend water.
Ondertussen snijden we de boontjes, sugar snaps, lente ui en de sjalot in stukjes. Hoe fijner je dit kan snijden, hoe mooier dit natuurlijk oogt.  
Haal de zeetong uit de oven en verdeel eerst de sjalot onderaan en doe een klein scheutje noilly prat of wat witte wijn en plaats de groenten er bovenop. Kruid het geheel af met peper en zout.
Steek dit nog gedurende 15 min. terug in de oven.
Controleer daarna of de zeetong en de groentjes gaar zijn.

Werk deze ovenschotel af met sap & zeste van limoen toe. Plaats bovenaan de gepelde garnaaltjes, waterkers & fijngesneden bieslook toe.

Share this post

You may also like

Leave a Reply